Menu
Steinar Madsen under et pressemøte om AstraZeneca-vaksinen 15. mars.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk AstraZeneca-analyse blir verdsatt

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket sier det er viktig at EUs legemiddeltilsyn kaller blodpropp en mulig bivirkning av AstraZeneca-vaksinen.

Av NTB | 07.04.2021 17:24:59

Medisin og helse: – Jeg kan ikke si at jeg er glad. Dette er jo egentlig sørgelig. Men vi har hele tida tenkt at det er viktig at helsepersonell og pasienter blir oppmerksomme på dette, og at pasientene kan få behandling, sier Madsen til Dagbladet.

Onsdag kunngjorde EUs legemiddeltilsyn (EMA) at blodpropp og lavt antall blodplater legges til på lista som en svært sjelden bivirkning av AstraZenecas koronavaksine. De mener likevel fordelene veier opp for ulempene ved bruk av vaksinen.

Norske myndigheter har i flere uker ment at det er en kobling mellom blodproppene og vaksinen. Madsen vil ikke uttale seg om hva dette vil bety for bruk av vaksinen i Norge. Folkehelseinstituttet vil komme med en ny vurdering om dette senest 15. april.

– Jeg er ikke glad for at dette nå blir ført opp som bivirkninger, men på den andre siden er jeg glad for at arbeidet vi gjør blir verdsatt, sier Madsen.

(©NTB)

Flere nyheter: