Menu
Mads Østberg er klar for en ny sesong som Citroën-fører i WRC2-klassen i rally-VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mads Østberg klar for ny WRC2-sesong for Citroën

Mads Østberg er klar for en ny sesong i WRC2-klassen i rally-VM med full støtte fra Citroën Racing. 23. januar er han på startstreken i Rally Monte-Carlo.

Av NTB | 09.01.2020 18:10:11

Sport: Det blir det første av åtte VM-rallyer i år med Østberg og kartleser Torstein Eriksen i deltakerfeltet. Målet er å vinne WRC2-klassen.

– Jeg er veldig glad for muligheten til å fortsette samarbeidet med Citroën Racing og hele teamet. Vi jobbet bra med utviklingen av bilen i fjor, spesielt når det gjelder bremser, geometri, støtdempere og drivlinje. Vi har selvsagt som mål å være i posisjon til å vinne alle løp, sier Østberg i en pressemelding.

Det blir travle uker for Østberg og Eriksen, som skal delta i NM-rundene Sigdalsrally (18. januar) og Rally Finnskog (1. februar) som del av oppkjøringen til Rally Sverige i midten av februar.

– Jeg gleder meg helt utrolig mye til å kjøre rally i Norge igjen. Det er viktig ikke å glemme hvor du kommer fra og å gi tilbake til alle trofaste rallyfans og partnere som har heiet meg fram gjennom mange år, sier Østberg.

I tillegg til Rally Monte-Carlo og Rally Sverige skal Østberg i sin Citroën C3 R5 kjøre VM-rundene også i Portugal (21.-24. mai), Italia (4.-7. juni), Finland (6.-9. august), Tyskland (15.-18. oktober), Storbritannia (29. oktober til 1. november) og Japan (19.-22. november).

Østberg har deltatt i 127 WRC-løp, med 18 pallplasser og en seier i den gjeveste klassen. I fjor kjørte han WRC2 med tre klasseseirer og 2.-plass totalt. Han er fire ganger norgesmester i rally.

(©NTB)

Flere nyheter: