Menu
President Emmanuel Macron har vært i hardt vær etter at han nylig gjentok at Russlands president Vladimir Putin ikke må ydmykes. Bildet er tatt tidligere denne uka. Foto: François Mori / AP / NTB

Macrons kontor: Frankrike vil at Ukraina skal vinne krigen

Frankrike ønsker seg ukrainsk «seier» i krigen mot Russland, opplyser en rådgiver ved president Emmanuel Macrons kontor.

Av NTB | 10.06.2022 16:46:19

Politikk: – Som presidenten sa, ønsker vi en seier for Ukraina, sier en av presidentens rådgivere, som ikke vil navngis, til pressen fredag ettermiddag.

– Vi vil at Ukrainas territorielle integritet skal gjenopprettes. Vi vil at denne konflikten, denne krigen som Russland fører mot Ukraina, tar slutt så snart som mulig, tilføyer rådgiveren i Elyséepalasset.

Macron skal neste uke besøke Moldova og Romania, opplyser rådgiveren. Et dato for et mulig besøk til Ukrainas hovedstad Kyiv er foreløpig ikke spikret.

Macron har gjentatte ganger fått kritikk fra Ukraina på grunn av sine samtaler med Russlands president Vladimir Putin. Macron mener Putin ikke må ydmykes, men tilbys en vei ut av krigen gjennom diplomati.