reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frankrike president Emmanuel Macron på en luftbase ved Constanta i Romania. Foto: Yoan Valat / Pool via AP / NTB

Macron vil ha nye diskusjoner med Ukraina

Frankrikes president Emmanuel Macron ber om nye og dyptpløyende diskusjoner med Ukraina, men uten å bekrefte at han reiser til Kyiv denne uken.

Av NTB | 15.06.2022 22:31:05

Politikk: Macron var onsdag på besøk i Romania og Moldova, begge naboland til Ukraina. Flere medier har meldt at han denne uken også skal til Kyiv.

– Den politiske konteksten og avgjørelsene som EU og flere land vil måtte ta, rettferdiggjør grundige diskusjoner og ny framgang, sa Macron under besøket i Romania.

Han mener EU må sende det han kaller «klare politiske signaler til Ukraina og det ukrainske folket», og understreket nok en gang at det etter hvert vil være nødvendig å forhandle.

– På et tidspunkt, når vi har gjort vårt ytterste for å hjelpe til med motstanden, når – jeg håper – Ukraina har vunnet, og spesielt når geværene kan stilne, vil vi måtte forhandle, sa han videre.

Macron reiste senere på dagen til Moldova, der han ba EU om å sende et klart og positivt signal vedrørende landets ønske om EU-medlemskap.

Hvis situasjonen hadde vært normal, ville Moldova trolig ikke hatt noen mulighet til å bli medlem, ifølge Macron, som påpekte at den russiske invasjonen i Ukraina har endret vurderingen av situasjonen.