Menu
En mann, prøver å ta seg inn på Stade de France før mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid lørdag. Foto: AP Photo/ Christophe Ena / NTB.

Macron rasende etter Stade de France-håndteringen – innenriksministeren beklager

Frankrikes president Emmanuel Macron skal ha bedt sin innenriksminister om å slutte å fraskrive seg ansvaret for Stade de France-kaoset lørdag.

Av NTB | 01.06.2022 18:45:56

Politikk: – Man kan si at han var rasende, sier en av presidentens medarbeidere til TV-kanalen BFMTV.

Ifølge medarbeideren skal Macron ha bedt innenriksminister Gérald Darmanin om «umiddelbart å tre fram» og slutte å si at «vi ikke er ansvarlig for noe».

Ifølge en talskvinne for Macron krever presidenten «full åpenhet» etter kaoset. Noen timer etter uttalelsen, beklaget innenriksminister Darmanin for politiets håndtering av publikumskaoset foran Champions League-finalen i Saint-Denis.

– Jeg er veldig lei meg for den uforholdsmessige bruken av tåregass mot supportere utenfor stadion, sier Darmanin ifølge nyhetsbyrået AFP.

Darmanin hevder fortsatt at politiets bruk av tåregass bidro til at ingen personer ble most i de store folkeansamlingene, men erkjenner at både barn og voksne ble skadd i kaoset.

– Sanksjoner vil tas i bruk, sa han da han og sportsminister Amélie Oudéa-Castéra forklarte seg for det franske senatet.

I underkant av 3000 briter slapp ikke inn på mesterligafinalen lørdag.

Fransk politi har på sin side fått kritikk for overdreven maktbruk mot det Liverpool mener var uskyldige tilhengere. Saken skal ha stått høyt oppe på dagsordenen på det faste mandagsmøtet i Elysee-palasset.

Det oppsto kaos før mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France lørdag da tusenvis av Liverpool-tilhengere ikke slapp inn på stadion. Franske myndigheter – med innenriksminister Darmanin i spissen – har i ettertid sagt at skylden må legges på de britiske supporterne og stort omløp av falske billetter.

Oudéa-Castéra har sagt at alle Liverpool-tilhengere med gyldige billetter fortjener en unnskyldning etter et krav fra Liverpools ledelse tirsdag om en beklagelse.

(©NTB)