reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron (t.v.) besøkte mandag Tysklands statsminister Olaf Scholz (t.h.) i Berlin. De to diskuterte blant annet krigen i Ukraina, samt behovet for å øke EUs samarbeid med land utenfor unionen – som Ukraina. Foto: AP / NTB

Macron og Scholz diskuterte krigen i Ukraina

Frankrikes president Emmanuel Macron ser ingen snarlig løsning på krigen i Ukraina. Mandag besøkte han Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin.

Av NTB | 09.05.2022 21:15:50

Krig og konflikter: – Det vi ønsker er en våpenhvile så raskt som mulig, det er dette som er vårt mål, sa Frankrikes nylig gjenvalgte president etter samtalen med Scholz.

– Den eneste måten å gjenopprette freden på, er gjennom forhandlinger etter en våpenhvile, sa Macron.

Den tyske statsministeren understreket også viktigheten av å bremse krigshandlingene, men sa at det er lite som tyder på at Ukraina vil la Russland diktere vilkårene for en fredsløsning.

Macron luftet også tanker om EU-reformer under samtalen med Scholz og tok til orde for et utvidet politisk samarbeid innen sikkerhet, energi og transport med land som står utenfor unionen.

Den franske presidenten nevnte særlig land som Ukraina, Moldova og Georgia.

– Dette er et svært interessant forslag, sa Scholz.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj leverte i midten av april landets søknad om å bli medlem av EU og ga uttrykk for håp om en rask prosess. Noe løfte om dette får han ikke fra Macron.

Dagens regler for opptak av nye medlemmer i EU betyr at det vil ta flere år, eller realistisk sett flere tiår, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: