Menu
Emmanuel Macron hadde på seg munnbind da han ble tatt imot av en smilende kronprins Mohammed bin-Salman i Jeddah. Foto: Bandar Aljaloud / saudiarabiske myndigheter / AP / NTB

Macron møtte Saudi-Arabias kronprins

Frankrikes president Emmanuel Macron besøker lørdag Saudi-Arabia, hvor han har samtaler med landets mektige og omstridte kronprins.

Av NTB | 04.12.2021 13:44:10

Kriminalitet og rettsvesen: Etter ankomsten i byen Jeddah ble Macron tatt imot av kronprins Mohammed bin-Salman. De tok hverandre i hånden før de spiste lunsj i et av kongefamiliens palasser.

Macron ble dermed en av de første vestlige lederne som har møtt kronprinsen etter at journalisten Jamal Khashoggi ble drept i 2018.

Drapet skjedde inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, og både CIA og en FN-gransker mener kronprinsen var direkte involvert. Dette avvises av Saudi-Arabia, som hevder drapet ble begått av saudiarabiske agenter som ikke hadde fått klarsignal fra høyere hold.

Macron mener dialog med Saudi-Arabia er viktig av hensyn til den regionale stabiliteten i Midtøsten. Han insisterer på at Frankrike hele veien har hatt et tydelig budskap knyttet til menneskerettigheter.

På dagsordenen for samtalene med kronprinsen står blant annet situasjonen i kriserammede Libanon.

(©NTB)

Flere nyheter: