Menu
Pedro Sánchez og Emmanuel Macron sammen i Paris mandag denne uken. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Macron har fått påvist koronasmitte – en rekke topp-politikere i karantene

Frankrikes president Emmanuel Macron har fått påvist koronasmitte torsdag. En rekke topp-politikere i Europa og i Frankrike har gått i karantene.

Av NTB | 17.12.2020 13:08:13

Medisin og helse: Spanias statsminister Pedro Sánchez, Portugals statsminister Antonio Costa og EU-president Charles Michel har alle gått i karantene etter å ha hatt kontakt med den franske presidenten denne uken.

I Frankrike er det bekreftet at statsminister Jean Castex og nasjonalforsamlingens president, Richard Ferrand, samt presidentens kone Brigitte Macron, har gått i karantene.

Macron går i isolasjon den kommende uken. Det er ikke kjent hvor alvorlige symptomer presidenten har hatt, men han skal fortsette å jobbe fra isolasjon.

Macrons tur til Libanon neste uke er avlyst. Der skulle han ha deltatt på en konferanse med FN med mål om å komme fram til løsninger for å stabilisere situasjonen i landet.

Den franske presidenten er den siste i rekken av verdensledere som har blitt smittet. Storbritannias statsminister Boris Johnson, USAs president Donald Trump og Brasils president Jair Bolsonaro er blant dem som tidligere har vært smittet.

Macron var blant annet på EU-toppmøtet i Brussel i slutten av forrige uke. Der hadde han blant annet bilaterale møter med Tysklands statsminister Angela Merkel.

Macron ledet også det ukentlige møtet med sine ministre onsdag, men der skal det ha blitt holdt trygg avstand og brukt munnbind, ifølge DPAs kilder.

Inkubasjonstiden for koronaviruset, altså tiden fra man blir smittet til man får symptomer, er vanligvis 4–5 dager.

Macron fikk påvist koronasmitte torsdag etter å ha hatt symptomer. Det er foreløpig bekreftet hvor eller når han pådro seg smitten, men en kilde sier til nyhetsbyrået AFP at han antas å ha blitt smittet mandag eller tirsdag denne uken.

Det er ikke klart hvor omfattende smittesporing som er satt i verk.

(©NTB)

Flere nyheter: