Menu
Heiko Maas (i midten), her i samtale med Italias Luigi Di Maio og Bulgarias Ekaterina Zharieva, sier de europeiske landene som er del av atomavtalen med Iran, vil komme med et felles svar på at iranerne ikke lenger vil holde seg til avtalen. Arkivfoto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix

Maas: – Europa vil svare på Irans avvisning av atomavtalen

Tysklands utenriksminister sier de europeiske partene i atomavtalen med Iran vil komme med et felles svar etter at Iran ikke lenger vil holde seg til avtalen.

Av NTB | 06.01.2020 10:39:55

Økonomi og næringsliv: Heiko Maas sier europeerne vil snakke med Iran og Det internasjonale atomenergibyrået og fatte en samordnet beslutning.

– Dette kan være begynnelsen på slutten for avtalen, noe som vil være et stort tap, så vi vil foreta en ansvarlig avveiing, sier han til radiostasjonen Deutschlandfunk mandag.

Frankrike, Storbritannia og Tyskland har sammen med Russland og Kina forsøkt å holde liv i atomavtalen etter at USA trakk seg fra avtalen i 2018. Iran har brutt flere av vilkårene i avtalen og har sagt at de ikke lenger vil rette seg etter begrensningene som ligger i den.

(©NTB)

Flere nyheter: