reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frida Maanum scoret selvmål da Arsenal tapte 0-1 hjemme mot Lyon torsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Maanum med selvmål i Lyons 1-0-seier borte mot Arsenal i Champions League

Arsenals Frida Maanum scoret selvmål hjemme mot Lyon i mesterligaen. Britene tapte kampen 0-1.

Av NTB | 15.12.2022 23:07:00

Sport: Det ble ingen drømmekamp for Maanum som måtte se ballen gå inn i eget mål etter hun forlenget Vanessa Gilles’ heading på et frispark.

Det var kampens første og eneste mål. Dermed måtte «The Gunners» se seg slått for første gang i mesterligaen denne sesongen.

Ada Hegerberg var ikke med i Lyon-troppen. Hun er fortsatt ikke klar etter skaden hun pådro seg da Norge kvalifiserte seg til VM med seier i Belgia i begynnelsen av september.

Foran den siste gruppespillsrunden er det vidåpent om hvem som går videre av Arsenal, Lyon og Juventus. De to førstnevnte har ti poeng hver, mens italienerne står på åtte.

Juventus vant også 5-0 hjemme mot Zürich tidligere torsdag.

Klubbvenninne Caroline Graham Hansen er fortsatt ute med skade.

Med torsdagens seier er Barcelona sikret videre avansement i mesterligaen. De topper gruppe D med 12 poeng etter fem kamper.

Tyskerne har også 12 poeng, men dårligere målforskjell enn Barcelona. Benfica følger med seks poeng, og har dermed ingen mulighet for å gå forbi på tabellen.

Tainara sikret gjestene 1-0-ledelse til pause, før Sydney Lohmann doblet ledelsen etter 66 minutter. Georgia Stanway la på til 3-0 kvarteret før full tid.

To minutter før kampslutt fikk Emilie Bragstad komme inn på banen og ta del i feiringen på gjestenes 4-0-mål, som Julia Landenberger satte inn.

Tyskerne trenes av Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

Samtidig sikret også Barcelona seg en 6-2-seier borte mot Benfica. Ingrid Syrstad Engen startet kampen på benken, men fikk slippe til etter 66 minutter.

Tidligere torsdag tok også Bayern München seg videre i turneringen da svenske Rosengård fikk seg en skikkelig lekse. Alexander Straus’ kvinner sikret 4-0-seier på bortebane.

(©NTB)

Flere nyheter: