Menu
Frida Maanum bidro med mål og assist da Arsenal knuste tittelforsvarer Lyon 5-1 på bortebane i mesterligaen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Maanum med mål og assist da Arsenal knuste tittelforsvarer Lyon 5-1 borte i mesterligaen

Frida Maanum spilte sentralt på Arsenals midtbane og bidro med mål og assist da Arsenal sjokkerte tittelforsvarer Lyon og vant 5-1 på bortebane i mesterligaen.

Av NTB | 19.10.2022 23:01:08

Sport: Lyon må fortsatt greie seg uten Ada Hegerberg, som ble skadd da Norge sikret VM-billett for halvannen måned siden. Laget har også andre på skadelista, men det forklarer ikke kollapsen i et lag med sterke navn på alle plasser.

Arsenal-manager Jonas Eidevall overrasket mange da han satte stjernespissen Vivianne Miedema på benken og dyttet Maanum inn i laget fra start. Etterpå var det ingen som hadde innvendinger.

Maanum spilte hele kampen og briljerte i tierrollen kampen gjennom. Det var hennes første kamp fra start i Arsenal denne sesongen.

Maanum hadde også framspillet til Mead på 5-1-målet i det 69. minutt.

Foord scoret ledermålet på pasning fra Mead i det 13. minutt. Melvine Malard ga Lyon håp med sitt 1-2-mål, men Mead økte ledelsen med et frispark på overtid i første omgang. Foord økte til 4-1 da hun brøt en feilpasning fra Wendie Renard og skrudde ballen i mål fra distanse.

– Vi er skuffet over resultatet og spesielt over oss selv, men vi må løfte hodene og legge denne kvelden bak oss. Det er fortsatt fem kamper igjen i gruppespillet, sa Lyon-spissen Eugénie Le Sommer.

Lagkaptein Patri Guijarro scoret før det var spilt et minutt, og Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Ana-Maria Crnogorcevic og Claudia Pina scoret også.

– Målene er viktige, men i dag ble jeg imponert over alt. Vi spilte på høyt nivå og med gode bevegelser helt fra første minutt, og det gjorde det veldig vanskelig for motstanderen, sa Barcelona-trener Jonatan Giráldez.

Caitlin Foord og Beth Mead scoret to ganger hver. Maanum satte inn 2-0-målet i det 23. minutt da hun var framme på keeperreturen etter en avslutning fra Stina Blackstenius og skjøt kontant i hjørnet.

Ingrid Syrstad Engen fikk også full kamptid da Barcelona lekte seg til 9-0-seier over Benfica. Caroline Graham Hansen fikk hvile seg på benken på en dag da sju ulike spillere tegnet seg på scoringslista. Asisat Oshoala og innbytter Geyse var eneste tomålsscorere.

(©NTB)

Flere nyheter: