Menu
Presthaug barnehage. FOTO: Privat

Må ut med 11 mill etter byggeskandale

Det er påvist store feil og mangler etter at Presthaug barnehage i Haugesund åpnet i 2007. Nå må selskapet Bjarne Nordtveit betale over 11 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

Av Egil M Solberg | 14.05.2018 00:03:59

Næringsliv: Dommen ble avsagt i Haugaland tingrett i forrige uke, ti år etter at problemene begynte for Trygge Barnehager AS, skriver Haugesunds avis.

Dører og vinduer hang i karmene, vinduer sto i spenn, to laminerte vinduer sprakk. Det oppsto også tregheter i flere dører og vinduer, skriver Haugesunds Avis.

Onsdag i sist uke ble dom avsagt

I Haugaland tingrett ble Bjarne Nordtveit AS og If Skadeforsikring NUF dømt til sammen å betale Trygge Barnehager AS erstatning pålydende drøye 8,1 millioner kroner.

De må også betale erstatning for påløpte kostnader på i overkant av en million kroner. Det må også betale forsinkelsesrente på 700.000, skriver avisa.

Utover dette dømmes de to selskapene til å betale Trygge Barnehagers saksomkostninger på i overkant av 1,3 millioner kroner. De må også ut med et rettsgebyr på nærmere 15.000 kroner, skriver avisa.