Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Må svare for overgrep mot 40 hunder

Neste uke starter straffesaken mot en mann i 40-årene fra Haugalandet som står tiltalt for seksuelle overgrep mot 40 hunder.

Av Egil M Solberg | 27.11.2021 19:04:07

Hundesaken: Mannen står tiltalt for omfattende overgrep mot egne og andres hunder. Overgrepene skal ha skjedd over en periode på ti år.

I tiltalen mot mannen fra Haugalandet kommer det fram at han mellom januar 2010 og juni 2020 har hatt «jevnlig og hyppig» seksuell omgang med – og utført seksuelle handlinger mot – rundt 40 forskjellige hunder, melder Haugesunds avis.

Fant overgrepsmateriale

Hjemme hos mannen har politiet tatt beslag i flere hundre bilder og flere titalls videoer som seksualiserer eller viser seksuelle overgrep mot barn. En rekke av filene er kategorisert som grove.

På bakgrunn av dette, samt mannens forsøk på å spre filene, er han tiltalt for flere brudd på straffeloven, skriver avisa.

Flere involverte

Menn fra flere steder i landet har vært involvert i det som beskrives som et nettverk for hundeovergripere, melder Haugesunds avis.

Fra før er en mann i 30-årene dømt til 60 dager i fengsel i Sør-Rogaland tingrett, mens tre menn fra Trondheim er ilagt bøter for sine roller i nettverket.

Totalt har ti personer fra forskjellige steder i landet vært siktet for sine roller i overgrepsnettverket, skriver avisa.

Ikke første gang på Haugalandet

En annen mann i 40-årene ble ifølge avisa i 2016 dømt etter at han hadde tvang to mindreårige jenter til å utføre seksuelle handlinger på hverandre og med et dyr. Mannen ble dømt til tolv års fengsel.

Flere nyheter: