Menu
BEVISSTLØS: Den unge ekstrahjelpen skal ifølge butikksjefen ha blitt dyttet eller slengt inn i veggen slik at hun mistet bevisstheten. MARIE GRAVDAL/SAFA

Må betale erstatning etter ran

Den 29 år gamle mannen som august i fjor ranet en klesbutikk i Odda med kniv, er nå dømt til tre år i fengsel. Han må også betale jenta som sto i butikken 100.000 kroner i erstatning.

Av Egil M Solberg | 15.04.2019 22:50:02

Domstol: Som 17-åring var hun alene på jobb da butikken ble ranet, melder BA.

Det var ingen andre kunder i butikken da hun opplevde at en mann kom opp på siden av henne ved kassen og trakk fram en kniv.

Mannen skal ha holdt en kniv mot halsen hennes da han krevde å få pengene fra kassen.

På vei ut av butikken dyttet raneren 17-åringen i skulderen, slik at hun falt. Hun slo hodet i en kant, og besvimte, skriver avisa.

Gjerningsmannen var borte da hun kom til seg selv igjen, men væpnet politi pågrep en antatt gjerningsmann 50 minutter senere.

Nå er en 29 år gammel mann dømt i Hardanger tingrett for grovt ran.

Ifølge dommen truet han til seg 24.600 kroner, melder BA.

29-åringen nekter for ranet, men ble ikke trodd i retten. Der ble politiets etterforskning og Jacobsens forklaring lagt til grunn.

29-åringen ble totalt dømt til fengsel for 25 større og mindre lovbrudd. I tillegg må han betale en større pengesum, hvorav 100.000 kroner i oppreisning til Jacobsen og 19.550 kroner til bedriften som ble ranet, skriver avisa.

Flere nyheter: