Menu
Ada Hegerberg trener med ball igjen. Foto: Berit Roald / NTB

Lysning for Hegerberg ni måneder etter skadesmellen

Ada Hegerberg trente tirsdag med ball igjen før første gang på en god stund. Hun pådro seg en alvorlig kneskade i januar.

Av NTB | 04.11.2020 09:53:18

Sport: Dermed tyder mye på at angriperen kan være på vei tilbake i kamp om ikke så lenge.

I tvittertråden ønskes den norske stjernen velkommen tilbake med meldinger som «Dronningen er tilbake» og «Lenge siden sist».

De siste ukene har klubben lagt ut bilder der Hegerberg gjennomfører en rekke treningsøvelser innendørs sammen med en trener.

Lyons neste kamp går mot Soyax 13. november, og klubben har vunnet alle sine sju første seriekamper i den franske ligaen.

Kneskader lik den Hegerberg pådro seg tar vanligvis fra ni til 12 måneder å komme tilbake fra. Og ikke sjelden får utøverne andre utfordringer i kneet underveis i rekonvalesensen.

Flere av Norges beste kvinnelige håndballspillere, blant andre Nora Mørk og Amanda Kurtovic, har de siste årene vært gjennom det Hegerberg opplevde.

Hegerberg ble operert i starten av februar. Selv om hun ikke har spilt mye fotball i år, ble hun stemt fram til en sjuendeplass som 2019-20-sesongens beste kvinnelige spiller. Dette ble gjort i regi av Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Lyon vant mesterligaen for femte gang på rad tidligere i høst. Da satt Hegerberg på tribunen. Den norske jenta er av mange ansett som verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Lyon har ikke besvart NTBs henvendelser om en oppdatering rundt statusen hos Hegerberg.

(©NTB)

Flere nyheter: