Menu
Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken møtes hjemme hos Støre. Foto: Heiko Junge / NTB

Lysbakken: Tror det blir et godt møte

SV-leder Audun Lysbakken er optimistisk i forkant av dagens møte med Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Av NTB | 16.09.2021 10:22:34

Politikk: Møtet startet klokken 10 torsdag formiddag, og skjer dagen etter møtet mellom Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Mens Vedum fikk middag, er det kaffe Ap-lederen har å by på i dag.

– Hyggeligere frokostgjest går det ikke an å få, sa Støre i det han ønsket Lysbakken velkommen inn i sitt hjem på Ris i Oslo.

SV-lederen ble på sin side fulgt av et stort pressekorps på vei opp til Ap-lederen. Han kunne fortelle at han var optimist i forkant av møtet.

– Jeg tror det blir en god prat. Vi trenger rett og slett litt tid til å sette oss ned og prate sammen og finne ut av ting, sier han.

– Nå får vi se på akkurat dette. Vi har fått en oppgave av velgerne, som er å bidra til at Norge får en ny regjering. Det tar vi på alvor. Vi vet at vi må finne ut av hvem som skal sitte i regjeringen, men vi skal også finne ut av hva det er vi skal gjøre for folk i Norge for å få til ett rettferdig grønt skifte, sier Lysbakken.

Han sier han ikke venter å komme ut av møtet med store nyheter, og sier det ikke er et forhandlingsmøte.

– Nå skal vi begynne samtalene og se hvor langt vi kommer. Så tar vi det derfra, sier Lysbakken.

– For oss gjelder det vi har sagt hele tiden. Vi er beredt til å gå i regjering, men det er politikken som avgjør. Vi går inn hvis vi får til nok, og i opposisjon hvis det er for slapt.

Sp-leder Vedum ville etter sitt møte med Ap-lederen onsdag ikke svare på om holdningen hans til en regjering som inkluderer SV, har endret seg.

– Nå har vi snakket hyggelig sammen, og vi bruker tiden nå til å løfte fram ulike problemstillinger. Det er det vi har brukt kvelden til, sa Vedum.

Også han sa onsdag kveld at han trolig skal snakke med Støre igjen på torsdag, men ga ikke mer informasjon enn det.

Lysbakken ble spurt om hvordan det var å skulle gå inn i et mulig ekteskap der den ene parten ikke vil. Både Støre og Lysbakken ønsker seg rødgrønn regjering med Ap, SV og Sp, men sistnevnte parti er mer lunkne til ideen.

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sa onsdag til NRK at målet med møtet mellom de to partilederne er å finne ut om det er mulig å danne flertallsregjering

(©NTB)

Flere nyheter: