Menu
Ada Hegerberg hjelpes av banen etter å ha blitt skadd i bortekampen mot Belgia for en drøy måned siden. Tirsdag kom Lyon med en medisinsk rapport om hennes vei tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lyon om Hegerberg-skaden: – Fortsatt ute flere uker

Ada Hegerbergs klubb Lyon har omsider kommentert skaden hun pådro seg da hun hjalp Norge å løse VM-billett med seier i Belgia for en drøy måned siden.

Av NTB | 04.10.2022 18:50:53

Sport: – Landslagsspissen er allerede i gang med en spesifikk og tilpasset omsorgsprotokoll, men hun vil være utilgjengelig i flere uker til, skriver Lyon på sitt nettsted.

Hegerberg ble hjulpet av banen med en skade i beinet i VM-kvalifiseringskampen 2. september. Dagen etter meldte Norges Fotballforbund at røntgenundersøkelsen avkreftet frykten for brudd, men at hun var uaktuell for ytterligere spill under landslagssamlingen.

Hegerberg har ikke vært i Lyon-troppen siden. Hege Riise meldte ved uttaket til denne ukas samling at stjernespissen fortsatt er på skadelista, men hun kunne ikke si mer om skaden. Lyon har heller ikke gjort det, før klubben nå letter litt på sløret.

– Vi vil fortsatt følge Adas helsetilstand nøye og i samråd med spilleren og den tekniske staben bruke den tid som trengs for å gi den beste medisinske oppfølging, slik at gullballvinneren fra 2018 kan komme tilbake i sin beste form med tanke på de viktige kampene og det tette kampprogrammet denne sesongen.

Lyon møter Arsenal 19. oktober i sin første mesterligakamp for sesongen, men den kampen kommer trolig for tidlig for Hegerberg.

– Klubbens medisinske apparat vil snart gjøre opp en første status før det legges planer for Adas gradvise gjenopptakelse av aktiviteter med spillergruppa, står det.

Hegerberg var borte fra banen over halvannet år etter at hun ødela korsbåndet i januar 2020. Forrige sesong var hun tilbake og hjalp klubben til en ny mesterligatriumf. Hun gjorde også comeback på landslaget etter nesten fem års fravær.

(©NTB)