Menu
Lionel Messi og Barcelona klarte ikke å bryte ned Lyon i mesterligaen tirsdag. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix

Lyon holdt Barcelona til 0-0

Det er full spenning i åttedelsfinalen mellom Lyon og Barcelona. Tirsdag spilte lagene et målløst mesterligaoppgjør i Frankrike.

Av NTB | 19.02.2019 23:02:52

Sport: 0-0 er et småekkelt resultat for Barcelona. Blir det uavgjort med scoringer i returoppgjøret 13. mars, går Lyon til kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2009/10-sesongen. Den gang danket franskmennene ut Real Madrid i åttedelsfinalen.

Når det er sagt: Barcelona er fortsatt storfavoritt til å avansere. Hjemme på Camp Nou pleier katalanerne å vinne kampene sine. Det er på bortebane katalanerne de siste sesongene har trøblet i utslagsrundene i mesterligaen.

Intenst og fotball på høygir gir en god beskrivelse av førsteomgangen. Ingen av lagene nølte med å dundre på i angrep. Lyon er kjent for sitt kontringstempo og fryktløse stil, og det så man antydninger til flere ganger tirsdag.

Men scoringene uteble. Barcelona kom til en fin sjanse etter 20 minutter da Ousmane Dembélé kom seg alene med Anthony Lopes, men Lyons sisteskanse fikk inn en god parade og stoppet franskmannens lave skudd.

Situasjonen oppsto etter at Philippe Coutinho hadde sine første involveringer i kampen. Brasilianeren, som entret gressteppet et par minutter før, var mannen som la inn til Suárez.

Med tirsdagens oppgjør bikket for øvrig Suárez over 25 timer uten å score eller å levere en målgivende pasning på bortebane i mesterligaen. Forrige gang han fant nettmaskene på fremmed gress i europacupen, var mot Roma i september 2015, melder Opta.

Ikke uventet styrte Barcelona banespillet, men det var Lyon som hadde den klart største sjansen før pause. Etter ni minutter tvang Martin Terrier fram en kjemperedning fra Marc-André ter Stegen, som med venstrehånden slo ballen til værs via tverrliggeren. Terrier løsnet skremmeskuddet fra over 20 meters hold.

Utover i annen omgang ble vertene spilt lavere og lavere i banen. Etter 70 minutter skled Luis Suárez idet han skulle dunke til fra en noe spiss vinkel. Dermed gikk skuddet rett utenfor.

(©NTB)

Flere nyheter: