Menu
Magnus Carlsen jakter på sin fjerde strake VM-tittel i lynsjakk. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB

Lynsjakk-VM: Carlsen tapte etter fire strake seirer

Magnus Carlsen innledet VM i lynsjakk med å vinne sine fire første partier, men så gikk han på en smell mot den polske hjemmefavoritten Bartosz Socko.

Av NTB | 29.12.2021 17:23:46

Sport: De to var blant fire spillere med seier i sine fire første partier, men Socko stoppet nordmannens seiersrekke. Carlsen spilte med svarte brikker og gjorde flere feil i et parti som endte med polsk seier etter 45 trekk. Dermed er Socko alene i ledelse.

Carlsen var revansjsugen etter at han mistet VM-titelen i hurtigsjakk. Han vant åpningsduellen med svarte brikker mot amerikanske Fidel Corrales etter 31 trekk. Han fulgte opp med seier over russiske Sanan Sjugirov etter 74 trekk og over serbiske Aleksandar Indjic etter 59 trekk.

Klementij Sytsjev var fjerdemann som måtte se seg slått av Carlsen, som avgjorde etter 48 trekk og påførte russeren hans første poengtap. Dermed var han en av fire spillere med fire seirer av fire mulige.

Det skal spilles hele tolv runder lynsjakk i Warszawa onsdag. De ni siste blir gjennomført dagen etter.

Carlsen spiller om sin fjerde strake VM-tittel i lynsjakk. Han hadde bare to tap på over 60 partier i løpet av de tre siste mesterskapene i disiplinen.

Tirsdag måtte nordmannen se seg slått i kampen om å forsvare VM-gullet i hurtigsjakk. Han havnet på like mange poeng som tre andre spillere, men omspillet glapp på beregning av motstandernes styrke. Dermed ble Carlsen nummer tre.

17-årige Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan ble sensasjonelt verdensmester.

(©NTB)

Flere nyheter: