Menu
Sandefjord-spillerne jubler for scoring mot Strømsgodset. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Lynrask måldobbel ga etterlengtet Sandefjord-seier

Alexander Ruud Tveter og Vidar Ari Jónsson scoret hver sin gang i løpet av tre minutter og sørget for 2-0-seier til Sandefjord over Strømsgodset onsdag.

Av NTB | 27.10.2021 20:08:49

Sport: Sandefjord kom til eliteseriekampen på eget gress med kun to poeng fra de fem siste kampene. Den forrige seieren kom så langt tilbake som mot Vålerenga 12. september. Onsdag fikk hjemmefansen omsider en ny trepoenger å juble for.

– Vi fikk en veldig bra start på annen omgang, og det var superbra å få to mål umiddelbart. Vi er kjempefornøyde, sa målscorer Vidar Ari Jónsson til Eurosport etter kampen.

Strømsgodset fikk på sin side forverret en lei statistikk som nå teller kun én eneste seier på de siste sju kampene. Trøsten for drammensklubben er at avstanden ned til bunnstriden fortsatt er betydelig.

– Jeg synes vi begynner bra i første omgang, men Sandefjord tar mer og mer over. De skaper ikke stort, men det gjør ikke vi heller. I annen omgang er det bare bekmørkt. To enkle mål. rett og slett en dårlig bortekamp, sa Godset-keeper Viljar Myhra til Eurosport.

Sandefjord klatret til 10.-plass på tabellen med onsdagens seier, plassen bak Godset. Også laget fra hvalfangerbyen har lagt bunnlagene trygt bak seg.

Først prikket Alexander Ruud Tveter ballen i lengste kryss etter å ha blitt frispilt inne i gjestenes felt. Mindre enn tre minutter deretter doblet Vidar Ari Jónsson ledelsen med et skudd fra distanse.

Keeperspillet til Godsets Myhra var ikke det beste ved den anledningen.

– Jeg feilberegner stussen, rett og slett. Det ser klønete ut, og det er det også. Det er bare å ta den på sin egen kappe og gå videre, sa han.

De to scoringene kom i kjølvannet av en svært sjansefattig første omgang. Godset-spiss Fred Friday ble spilt alene gjennom Sandefjord-forsvaret tre minutter før pause og satte ballen i lengste hjørne. Assistentdommeren sto imidlertid med flagget oppe ved den anledningen.

Sandefjord hadde på sin side lite å by på offensivt de første 45 minuttene.

– Jeg synes de tar over, men vi gjør fryktelig mange balltap. Det er helt utrolig. Vi kan straffe dem ved å vende spillet mer. Jeg føler vi hadde kontroll de første 20, men gjorde så dumme feil, dumme feil og dumme feil. Da kommer selvfølgelig kampen inn i deres spor. Det må vi rette på, sa han til Eurosport.

Forsvarsprofilen kunne glede seg over at eget lag fulgte den oppfordringen.

Seieren gir ny vind i seilene foran sesongavslutningen.

I neste runde skal Sandefjord ut mot gulljagende Bodø/Glimt, mens Strømsgodset møter Glimts gullrival Molde.

Onsdag kom scoringene som sikret hjemmelaget en etterlengtet seier etter pause. Kun fire minutter var spilt av annen omgang da kampen plutselig eksploderte.

Hjemmelaget hadde Brice Wembangomo tilbake etter skade. I pausen var backen kritisk til det han omtalte som mange dumme feil fra eget lag.

(©NTB)

Flere nyheter: