Menu
Tarjei Bø lå an til en suveren seier på torsdagens 20 kilometer i Anterselva, men skjøt seg vekk på siste skyting. 33-åringen gikk derimot fort i sporet, og det ble en thrilleravslutning mot russiske Anton Babikov. Foto: Geir Olsen / NTB

Lynrask Bø med 2.-plass i skiskytterthriller i Anterselva

Tarjei Bø skjøt tre sterke serier, men fikk to bom på fjerde skyting. Det kostet 33-åringen seieren på normaldistansen i Anterselva torsdag.

Av NTB | 20.01.2022 16:21:41

Sport: Russiske Anton Babikov fylte fire hus og vant 9,4 sekunder foran Bø.

Tarjei Bø var feilfri på de tre første skytingene under 20-kilometeren og gikk som en vind i sporet. 33-åringen pådro seg derimot to bom på siste standplass. Russiske Babikov skjøt feilfritt, men holdt på å rote bort seieren i løypa. 30-åringen gikk inn kun 9,4 sekunder foran Bø.

– Det var en kjempegod dag, på alle måter. Fantastisk form, god i løypa og god skyting helt til det siste skuddet. Jeg var veldig fornøyd til siste skyting, da ble det vanskelig, sa Tarjei Bø til NRK.

2.-plassen sikret 33-åringen sammenlagtseieren i normaldistansecupen. Det er første gang Bø vinner denne. Det var bare to 20-kilometere denne sesongen.

Johannes Thingnes Bø ble nest beste norske på 4.-plass, etterfulgt av Sturla Holm Lægreid på 5.-plass. Lillebror Bø har slitt med formen denne sesongen, men var veldig fornøyd med løpet etter målgang og kalte det en «kjempeopptur».

– Før løpet sendte min kone meg en video av datteren vår på ballettrening. Hun gjorde noen øvelser langsomt, men veldig ordentlig. På standplass tenkte jeg på det, forklarte russeren.

Han sikret sin første individuelle pallplass på over fem år. Det gjorde han etter å ha blitt vraket på OL-laget.

– Før løpet tenkte jeg bare på OL-uttaket. Jeg synes vi er seks som hadde fortjent å reise til OL, men det blir bare fem. Jeg er bare reserve, sa han.

– Denne seieren gjør ikke opp for skuffelsen, men senere vil jeg sikkert sette pris på den.

– Jeg følte meg veldig bra og følte at jeg klarte å restituere bra underveis i løpet. Det har jeg ikke følt før i år. Jeg er veldig lettet og veldig sliten, men jeg tror dette er starten på noe bra, sa Thingnes Bø til NRK.

Oppturen kommer i det nest siste individuelle løp før avreisen til OL i Beijing.

– Et ganske bra løp, egentlig. Jeg prøvde å holde igjen litt da jeg fikk vite at jeg ledet. Det ble en litt for hard åpning, kanskje. På skive 30 stilte jeg meg opp ganske dårlig, og det var nok der jeg tapte rennet, sa han.

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt fire bom, og havnet på 13.-plass. Verdenscupleder Quentin Fillon Maillet fikk hele fem bom og havnet på 20.-plass, men han topper fortsatt sammenlagtlista.

Babikov var den eneste av de 101 deltakerne som traff alle 20 blinker.

Johannes Thingnes Bø gikk best av alle i sporet.

(©NTB)