Menu
Magnus Carlsen fikk en superrask remis i Nederland onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Lynkjapp remis for Carlsen i toppduell – over på et kvarter

Magnus Carlsen fikk en særdeles kort dag ved sjakkbrettet i storturneringen i Wijk aan Zee. Han slo umiddelbart til på et remistilbud fra Sergej Karjakin.

Av NTB | 26.01.2022 14:51:12

Sport: Gjensynet mellom duellantene fra 2016-VM var over på et kvarter. Karjakin virket ikke å være i kampmodus og åpnet for poengdeling allerede i åpningen. Det gjorde russeren til tross for at han hadde fordel av å spille med hvite brikker.

Carlsen brukte ikke betenkningstid på å godta remisen. De takket hverandre for oppmøtet etter 16 trekk.

Etterpå så det norske sjakkesset svært forbauset ut. Han hadde garantert trodd på en langt mer krevende dag mot en av sine nærmeste rivaler på sammenlagtlista.

– Det samme skjedde med ham mot Giri. Hva skal jeg si? Jeg ga ham en mulighet til å få et kjapt parti ved å spille berliner, og den grep han med begge hender, sa verdensmester Carlsen til TV 2.

– Jeg får ta med meg at det er et OK resultat. Det konsoliderer stillingen min i turneringen. Før partiet tenkte jeg at utgangspunktet var en fin situasjon for meg. Han var litt nødt til å vinne, trodde jeg i hvert fall. Jeg bestemte meg for å spille og se hva som skjedde, tilføyde sjakkstjernen.

På eksperthold skjønte man lite av det korte partiet.

– Det overrasker meg ikke i det hele tatt at Magnus var interessert i dette resultatet. Men hva med Karjakin, da? Er det ikke litt flaut å ikke prøve en gang? spurte sjakkekspert Jon Ludvig Hammer i TV 2-studioet.

Etter ti runder har Carlsen tatt sju av ti mulige poeng. Han topper et halvt poeng foran det nederlandske hjemmehåpet Anish Giri. Også Giri spilte remis onsdag. Han møtte polske Jan-Krzysztof Duda med hvite brikker.

Tre runder gjenstår. Carlsen sa onsdag at han tror én seier til holder til å vinne turneringen. Carlsen møter Santosh Gujrathi Vidit med hvitt fredag, Fabiano Caruana med svart lørdag og avslutter med hvitt mot Daniil Dubov søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: