Menu
Lyngdal kommune har anmeldt en person for brudd på innreise- og karantenebestemmelsene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Lyngdal kommune anmelder brudd på smittevernregler

Lyngdal kommune har anmeldt en person for brudd på innreise- og karantenebestemmelsene. Anmeldelsen er knyttet til det siste smittetilfellet i kommunen.

Av NTB | 15.01.2021 19:53:29

Kriminalitet og rettsvesen: Lyngdal kommune opplyser at de torsdag besluttet å konsekvent politianmelde alle avdekkede brudd på covid-19-forskriften. Fredag ettermiddag ble den første anmeldelsen utferdiget, opplyser kommunen i en pressemelding fredag.

Der kommer det fram at anmeldelsen er knyttet til det siste smittetilfellet i Lyngdal, hvor en person med bostedsadresse et annet sted i landet valgte å reise til Lyngdal etter hjemkomst fra utlandet.

«Denne personen overholdt ikke 24-timers regelen for testing, og har i tillegg heller ikke overholdt karantene-bestemmelsene ved innreise til Norge» står det i meldingen.

«Etter å ha fått positivt resultat på første test, som ble tatt ved luftveisklinikken i Lyngdal, ble heller ikke isolasjonsbestemmelsene overholdt» skriver kommunen.

Nå risikerer vedkommende en klekkelig bot.

– Jeg kan ikke uttalte meg konkret om denne saken, men en vanlig reaksjon på brudd på karantenebestemmelsene er normalt 20.000 kroner, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, John Repstad, til Fædrelandsvennen.

(©NTB)

Flere nyheter: