Menu
Jubel hos Vipers etter kampen. Katrine Lunde helt til høyre. Foto: Artem Gusev / NTB.

Lunde storspilte da Vipers tok seg til semifinale i mesterligaen

Vipers Kristiansand sikret plass i semifinalene i mesterligaen i håndball med 23-23 og 57-50 sammenlagt over russiske Rostov Don søndag.

Av NTB | 11.04.2021 15:49:08

Sport: Vipers vant den første kvartfinalekampen lørdag 34-27. Det utgangspunktet ga få problemer med å innkassere semifinalebilletten søndag.

– Det var stort. Vi er stolte over å ha slått ut Rostov over to kamper. Vi hadde relativt god kontroll, og resultatet i dag betydde ikke all verden, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

De første elleve minuttene storspilte målvakten Katrine Lunde mot sin gamle russiske arbeidsgiver. Hun hadde en redningsprosent på 85 og Vipers gikk i ledelsen med 7-1.

Hjemmelaget hadde fortsatt sju mål å ta inn.

Vipers kom også best ut av blokkene i annen omgang og klarte å demme godt opp forsøkene fra Rostov. Grace Zaadi var imidlertid vanskelig å stoppe og ble også sitt lags storscorer med ti mål.

Først litt over halvveis ut i annen omgang gikk vertene for første gang opp i ledelsen med 18-17. Men Lunde fortsatte storspillet og nektet Rostov å ta over kampen. Totalt hadde Vipers-målvakten 14 redninger på 37 skudd.

– Katrine var avgjørende og god for oss i mål. Hun sto jo helt glimrende i åpningen av dagens kamp, sa Gjekstad som også har latt seg imponere av laget sitt til tross for få kamper de par siste månedene.

Finalehelgen i mesterligaen med semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Budapest 29.-30. mai. Tirsdag er det trekning av oppsettet.

Lørdag tok Györ og Brest seg til semifinalene, mens CSKA Moskva slo ut CSM Bucuresti på flere scorede bortemål.

– Jeg håper at vi får CSKA Moskva, sa Vipers-treneren.

Etter sjokkåpningen jevnet det seg ut, og Ole Gustav Gjekstads jenter slapp Rostov inn i kampen igjen. Ved pause sto det 12-11 til Vipers. Da hadde Lunde stoppet sju av 18 skudd.

Nora Mørk ble toppscorer med ni mål lørdag. Søndag stoppet hun på fem fulltreffere. Heidi Løke hadde også fem scoringer.

(©NTB)