Menu
Katrine Lunde hadde en stor helg i Budapest og jublet etter mesterligaseieren. Foto. Tibor Illyes / MTI via AP / NTB

Lunde gråt av glede: Vipers knuste Brest i mesterligafinalen

Keeper Katrine Lunde dominerte og styrte Vipers Kristiansand til seier i håndballens mesterliga. Brest ble slått 34-28 i finalen. Da tok følelsene overhånd.

Av NTB | 30.05.2021 20:23:38

Sport: Et snaut minutt før slutt brøt Lunde ut i gråt ute på banen. – Det er spesielt å være med på dette med et lag fra min hjemby, sa Lunde til NTB før sluttspillet startet.

Hun har til sammen cirka 70 døgn i koronakarantene i løpet av denne sesongen.

– Det er helt fantastisk. Jeg hadde tårer i øynene på slutten. Det er vanskelig å beskrive det vi har klart, men jeg ville ikke slippe følelsene løs for tidlig, sa Lunde til Viasat 4 etter finaletriumfen.

Larvik vant turneringen i 2011. Ti år senere ble Vipers andre norske klubb til å klare bragden.

Vipers startet sterkt i angrep og gikk raskt opp i 5-1-ledelse. Det gjorde at Brest fikk trøbbel inn mot pause. Da lå den franske klubben under med 14-18.

Lunde hadde fire ganger så mange redninger som Brests keepere i 1.-omgangen. Storspillet gjorde at Vipers fikk en viktig buffer med ut til den andre omgangen.

Forsvarsspillet til Vipers var ikke imponerende den første halvtimen.

Vipers sikret seg en seiersbonus på vel 2 millioner kroner fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Lunde er oppe i fem mesterligatitler. Hun har fra tidligere to både med Viborg (Danmark) og Györ (Ungarn). I desember vant Lunde EM med Norge.

I juli og august kan hun sikre seg sitt tredje OL-gull. I desember venter så VM i Spania.

Lunde har kontrakt med Vipers til sommeren 2023. Hun har ikke utelukket at karrieren kan forlenges utover det også.

– Det er helt utrolig. Jeg kan nesten ikke forstå det, sa Reistad til Viasat 4.

– Ikke mulig å erstatte. Jeg har aldri sett maken. Hun har alt og er bare 22 år, sa håndballekspert Gunnar Pettersen om Reistad.

Györ slo CSKA Moskva 32-21 i kampen om 3.-plassen. Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal (åtte mål), Kari Brattset Dale (to) og Veronica Kristiansen (seks) spiller alle for Györ.

Det norske laget var aldri i stor fare etter pause. Lunde fortsatte med godt spill. Brest fikk også noe bedre grep om keeperspillet i den omgangen.

Henny Ella Reistad spilte sin foreløpig siste kamp for Vipers. Hun bytter klubb og reiser til danske Esbjerg i løpet av sommeren. Reistad kommer til å etterlate seg et stort tomrom. Hun var banens beste utespiller i finalen med tolv mål.

(©NTB)

Flere nyheter: