reklame
Menu
Maren Lundby er tilbake etter et skadeopphold og tok sitt sjuende NM-gull lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Lundby vant storbakke-NM – Opseth presset på i finaleomgangen

Maren Lundby er tilbake for fullt og vant årets NM i storbakken i Lillehammer lørdag. Silje Opseth sikret sølvet etter et langt svev i finaleomgangen.

Av NTB | 05.12.2020 13:08:11

Sport: Lundby fikk full klaff og landet på 135,5 meter i første omgang. I finaleomgangen slo hun av 5 meter, men sikret likevel sitt åttende NM-gull.

– Det er første gang det arrangeres storbakke-NM for damer, så da er det fint å skrive seg inn i historiebøkene. En fin konkurranse med mange fine hopp, sa Lundby til NRK etter rennet.

Opseth endte til slutt 6,7 poeng bak totningen i Lysgårdsbakken. Med ett godt hopp på 135 meter i finalen halverte hun nærmest avstand på 11,8 poeng etter første omgang. Da landet hun på 129 meter. Opseth ble norsk mester i normalbakken i Midtstuen i oktober.

Thea Minyan Bjørseth sikret bronsemedaljen etter to jevne hopp på 123,5 og 121,5 meter.

Eirin Maria Kvandal hoppet like lang som Opseth i første omgang, men et fall ødela poengscoren til Mosjøen-jenta. Andrehoppet gikk vesentlig bedre. I tillegg til å holde seg på beina økte hun til 130 meter, men det holdt likevel ikke til medalje. Anna Odine Strøm ble nummer fem.

(©NTB)

Flere nyheter: