Menu
Maren Lundby kvalifiserte seg som ventet greit til torsdagens renn. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lundby vant kvalifiseringen, oppturen fortsatte for Opseth

Maren Lundby var best av alle i kvalifiseringen til verdenscuprennet i hopp i Granåsen onsdag. Silje Opseth fulgte nærmest.

Av NTB | 11.03.2020 20:46:38

Sport: Lundby landet på 123,5 meter i sitt hopp og slo med det formsterke Opseth knepent. Kun fire tideler skilte de to lagvenninnene.

Opseth måtte tåle en kolossal nedtur da det hun trodde var karrierens første verdenscupseier røk som følge av en regnetabbe på Lillehammer tirsdag. Den skuffelsen hadde åpenbart Holeværingen-hopperen lagt raskt bak seg.

Onsdag landet hun på 123 meter i kvalifiseringen i Granåsen.

Opseth fulgte nærmest ledende Lundby i Raw Air-sammendraget foran onsdagens hopp, og der distanserte den norske duoen konkurrentene ytterligere.

Kun to konkurransehopp gjenstår av årets Raw Air-turnering for kvinner. Den avsluttes torsdag.

Anna Odine Strøm har til gode å ta ut hele sitt potensial i vinter. Onsdag fikk den ryggplagede Alta-jenta til et jevnt godt hopp i Granåsen. Med 109 meter ble hun nummer 14 i kvalifiseringen.

Mosjøen-jenta Eirin Maria Kvandal fikk sjansen i verdenscupen for aller første gang onsdag, og takket for tillit med et meget godt hopp. Med 109,5 meter hadde debutanten ingen problemer med å kvalifisere for torsdagens renn.

18-åringen endte til slutt på en svært solid 18.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: