Menu
Maren Lundby ble nummer tre i kvalifiseringen i Romania fredag. Østerrikerne Chiara Hölzl og Eva Pinkelnig viste styrke igjen og tok de to første plassene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Lundby tredje best i kvalifiseringen i Romania

Maren Lundby ble nummer tre i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i hopp i Romania, bak to østerrikere. Alle de tre norske er klare for rennet.

Av NTB | 24.01.2020 14:00:28

Sport: Lundby leder fortsatt verdenscupen sammenlagt, men hun har ikke vunnet siden åpningshelgen i Lillehammer i desember. Det er blitt østerriksk seier i alle rennene siden da, og østerrikerne viste styrke igjen fredag.

Chiara Hölzl sto for kvalifiseringens lengte hopp på 97 meter og tok en klar seier. Hun var 6,5 poeng foran Eva Pinkelnig (94,5 meter), som vant de tre foregående rennene i Japan.

Lundby hoppet 92 meter og endte 1,9 poeng bak Pinkelnig. Den norske hoppstjernen trives i bakken i Rasnov og har vunnet de tre siste rennene der. I fem av de seks siste rennene i Romania har hun endt på første- eller annenplass.

Hun må prestere om hun skal beholde ledertrøya, for Pinkelnig er bare ett poeng bak henne i sammendraget. Hölzl følger på tredjeplass, 40 poeng bak.

Anna Odine Strøm hoppet 90 meter og endte på delt 9.-plass i kvalifiseringen. Det var en plassering hun delte med den japanske stjernen Sara Takanashi.

Silje Opseth hoppet 84 meter og ble nummer 18. 40 hoppere er klare for lørdagens renn.

Det er individuelt renn i Rasnov både lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: