Menu
Maren Lundby under et norgescuprenn i Lillehammer tidligere i måneden. Foto: Geir Olsen / NTB

Lundby sjanseløs på seier i premiererennet

Maren Lundby hevet seg kraftig og tok 7.-plassen i finaleomgangen, men et elendig førstehopp ødela seiersmulighetene i verdenscupåpningen i Østerrike.

Av NTB | 18.12.2020 17:08:35

Sport: Fredagens premiererenn ble ikke slik Lundby hadde sett for seg. I første omgang gjorde den norske stjernen en sjelden feil og bommet ut fra hoppkanten. Hun kom i ubalanse og landet kun på 81,5 meter.

Dermed ble det kun 19.-plass på Lundby etter første hopp. Det er uvant kost for totningen, som de siste årene har herjet i verdenscupen.

I finaleomgangen ble det klar framgang. Da svevde 26-åringen ned til 91,5 meter, og med det klatret hun hele 12 hakk på resultatlistene.

Lundby har ikke hatt den beste oppladningen til en uvanlig sen start på verdenscupen. I flere måneder var hun ute med knetrøbbel og sto over konkurranser på plastunderlag.

Først i starten av måneden gjorde Lundby comeback i hoppbakken. Det skjedde under storbakke-NM i Lillehammer.

Anna Odine Strøm ble nummer 11 etter svev på 82 og 88 meter, mens Thea Minyan Bjørseth tok 19.-plassen.

Kramer vant rennet 8,5 poeng foran slovenske Nika Kriznar, mens Japan-profilen Sara Takanashi havnet på den siste pallplassen.

Seieren var Kramers fjerde i verdenscupen.

Til slutt skilte det 24,2 poeng opp til Marita Kramer. Hjemmehåpet ledet også etter første hopp og sikret seieren ved å sette bakkerekord på 96 meter i Ramsau.

Silje Opseth endte på 9.-plass i åpningsrennet fredag. Det var to plasseringer ned fra første omgang. Hun hoppet henholdsvis 84,5 og 87 meter i den østerrikske normalbakken.

(©NTB)

Flere nyheter: