Menu
Maren Lundby fikk Holmenkollmedaljen. Foto: Geir Olsen / NTB

Lundby og Thingnes Bø fikk Holmenkollmedaljen

Maren Lundby og Johannes Thingnes Bø er tildelt den høythengende Holmenkollmedaljen.

Av NTB | 14.03.2021 15:23:11

Sport: Utdelingen ble bekreftet søndag. Lundby skulle ha konkurrert i Holmenkollen denne helgen, men rennene på hjemmebane ble avlyst som følge av strenge norske innreise- og karantenebestemmelser.

Utdelingen av Holmenkollmedaljen ble likevel gjennomført. Den går til Lundby og Thingnes Bø samt den tyske kombinertprofilen Johannes Rydzek og den sveitsiske langrennsstjernen Dario Cologna.

Lundby fikk beskjeden om tildelingen direkte på NRK søndag.

– Der ble jeg tatt på senga. Det er kjempestas og hyggelig. Jeg vet det er mange som har fått den før meg. Dette var veldig hyggelig å høre. Jeg blir litt målløs nå, sa hun til kanalen.

Johannes Thingnes Bø får heller ikke muligheten til å konkurrere i Holmenkollen denne sesongen. Skiskytternes verdenscupavslutning skulle vært arrangert der fra 20. til 22. mars.

Holmenkollmedaljen er skisportens høyeste utmerkelse i Norge. Den deles ut av Skiforeningen. Fra 2011 har den også blitt delt ut til skiskyttere.

Utøverne som får medaljen, premieres med utgangspunkt i fremragende prestasjoner og eventuell annen innsats for skisportens fremme.

(©NTB)

Flere nyheter: