Menu
Maren Lundby ble nummer to i Oberstdorf søndag og mistet ledelsen i verdenscupen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Lundby nummer to i Oberstdorf, mistet ledertrøya

Maren Lundby hadde finaleomgangens beste hopp, men klarte ikke å ta igjen Chiara Hölzls ledelse i Oberstdorf. Med seier overtok Hölzl ledelsen i verdenscupen.

Av NTB | 02.02.2020 21:16:23

Sport: Lundby hoppet 122,5 meter i første omgang i regnværet i Oberstdorf og holdt 2.-plassen 6,4 poeng bak østerrikske Hölzl. Finalehoppet ble vesentlig lenger med 131,5 meter.

Likevel klarte hun ikke å slå Hölzl, som i sitt finalehopp la på halvannen meter til 129 og holdt unna. Takket være finaleomgangens nest beste hopp vant hun 2,3 poeng foran den norske 25-åringen.

– Det var en jevn duell, og jeg er veldig glad for at jeg vant igjen, sa Hölzl etter sin annen strake seier i helgen. Hun har seks pallplasseringer på rad.

– Jeg slet med å finne meg til rette i tilløpet. Når jeg gjør dårlige hopp er det alltid på grunn av problemer i tilløpet. Det siste hoppet var mitt beste hele helgen, sa Lundby etter sin åttende pallplassering på de 11 verdenscuprennene så langt i sesongen.

De to var i en klasse for seg. Hölzls lagvenninne Marita Kramer på tredjeplass var slått med nesten 20 poeng av vinneren.

Hölzl tar med seieren også ledelsen i verdenscupen fra Lundby. Hun er 15 poeng foran.

Silje Opseth fikk til et godt førstehopp på 128 meter og lå som nummer åtte. Det ble kortere i finaleomgangen med 118 meter, og Opseth endte på delt 10.-plass.

Anna Odine Strøm hoppet 113 og 114,5 meter. Hun ble nummer 20.

(©NTB)

Flere nyheter: