Menu
Maren Lundby hopper uten den gule ledertrøyen i søndagens renn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Lundby mistet verdenscupledelsen i Romania

Maren Lundby hoppet seg opp fra en 9.-plass til en 5.-plass i lørdagens hopprenn i Rasnov, men mistet verdenscupledelsen. 5.-plassen delte hun med Silje Opseth.

Av NTB | 25.01.2020 15:00:57

Sport: Før lørdagens verdenscuprenn lå Lundby bare ett poeng foran østerrikske Eva Pinkelnig i verdenscupsammendraget, men etter 5.-plassen mistet hun ledelsen til en annen østerriker, Chiara Hölzl. Den norske hopperen er nå nummer tre i sammendraget, 15 poeng bak Hölzl.

Hölzl vant rennet, mens Pinkelnig tok 3.-plassen. Katharina Althaus ble nummer to etter å ha ledet halvveis. Hölzl, som vant fredagens kvalifisering, var nummer fem etter 1. omgang.

Det er Opseths første topp fem-plassering. Opp til vinner Hölzl var det 17,3 poeng for de to norske hopperne.

– Karrierebeste smaker utrolig godt. Det betyr at jeg tar skritt i riktig retning. Etter en litt kjip helg i Zao var dette ekstra deilig. I dag stemte posisjonen veldig bra i det andre hoppet. Når jeg da tar sjansen og trykker i riktig retning på hoppet, blir det bra, sa Opseth som snart håper å være på pallen.

– Jeg føler fortsatt at jeg har mye mer å gå på, fortsatte hun.

Den norske hoppstjernen fikk det bedre til i finaleomgangen. Da hoppet hun 93 meter. 25-åringen trives egentlig i bakken i Rasnov og hadde vunnet de tre siste rennene der før lørdagens konkurranse. Dårlig hopping i 1. omgang ødela for hennes fjerde strake seier i Romania.

Anna Odine Strøm lå på en 20.-plass etter 1. omgang og endte som nummer 23.

Søndag er det duket for et nytt verdenscuprenn i Romania.

Silje Opseth var beste nordmann etter én omgang. Etter et hopp på 89,5 meter lå hun på 8.-plass. I finaleomgangen landet hun på 92 meter, som holdt til en delt 5.-plass med Lundby.

Lundby lå på 9.-plass etter 1. omgang etter et hopp på 87 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: