reklame for smiaa
Menu
Det er ventet styrtregn og høye temperaturer i indre strøk i Sør-Norge onsdag. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Lummert og vått i sør onsdag – sommervarmen kryper nordover

Det er meldt om styrtregn og høye temperaturer i Sør-Norge onsdag. I nord blir det finvær.

Av NTB | 17.06.2020 10:04:03

Vær: Etter dagevis med knallvær i Sør-Norge, er det onsdag ventet styrtregn og høye temperaturer i Sør-Norge.

– Det vil nok bli en veldig klam følelse utover dagen i dag, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander til NTB.

Ifølge Borander er det ventet kraftige regnbyger i indre og midtre strøk fra Trøndelag og helt ned til Agder. Det blir imidlertid ikke like varmt som de siste dagene.

– Både på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag er det potensial for en makstemperatur opp mot 28 grader. Men det blir ikke like varmt som tirsdag, da vi hadde 30 grader tolv steder, sier meteorologen.

Også i nord er det meldt god temperatur flere steder.

– Spesielt i Nordland, som får det varmest. På Helgeland kan det bli opp mot 25 grader. Og i indre strøk i Troms og Finnmark kan det bli mellom 20 og 25 grader, sier Borander.

Til tross for de høye temperaturene i det siste, har vi fortsatt ikke hatt noen tropenetter. Ei heller natt til torsdag, ifølge Borander.

– Det ser ikke sånn ut. Vi var jo ikke så veldig langt unna i natt heller. Det ble 19 grader blank på Færder, og det er jo sånn det har vært de siste dagene. Vi har ikke vært langt unna, men det har ikke blitt noen tropenetter hittil, sier hun.

– Havet må nok bli litt varmere før vi når en minimumsgrad på 20 grader på natta, legger Borander til.

(©NTB)

Flere nyheter: