reklame for smiaa
Menu
Hviterusslands hardt pressede president Aleksandr Lukasjenko (t.v.) drar mandag til Sotsji for å møte Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix

Lukasjenko til Russland for å møte Putin

En hardt presset Aleksandr Lukasjenko drar mandag til Sotsji i Russland for å møte president Vladimir Putin.

Av NTB | 14.09.2020 08:07:55

Krig og konflikter: Kreml har tidligere opplyst at de to lederne blant annet skal diskutere energi- og handelssamarbeid og «regionale konflikter».

Store demonstrasjoner har pågått i fem uker i Hviterussland mot landets mangeårige president, etter et valg som opposisjonen, med støtte fra EU, har stemplet som ugyldig.

Opposisjonen anklager Lukasjenko, som har sittet ved makten i 26 år, for valgfusk. Siden valget har tusenvis av regimekritikere blitt pågrepet, blant dem flere viktige opposisjonsledere. Flere andre framtredende opposisjonelle har blitt deportert eller tvunget til å forlate landet.

Putin har fulgt nøye med fra sidelinjen, og det ser ikke ut til at Putin ønsker at Lukasjenko skal styrtes fra makten i den tidligere sovjetrepublikken.

Russland har understreket at landet anser Lukasjenkos valgseier som gyldig, og Putin har sagt at russiske styrker er forberedt på å hjelpe til i Hviterussland hvis situasjonen kommer ut av kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: