reklame for smiaa
Menu
President Aleksandr Lukasjenko (t.v.) ble tirsdag intervjuet av flere russiske journalister i Hviterusslands hovedstad Minsk. Foto: Nikolaj Petrov, Belta / AP / NTB scanpix

Lukasjenko antyder at han har sittet for lenge ved makten

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko sier i et intervju at han kanskje har vært president litt for lenge, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Av NTB | 08.09.2020 13:23:20

Krig og konflikter: – Ja, kanskje jeg har sittet litt for lenge, skal Hviterusslands president ha sagt i intervjuet der flere russiske medier var til stede tirsdag.

Sitatet gjengis av nyhetsbyrået Tass, som igjen siteres av nyhetsbyrået Reuters. Også radiokanalen Govorit Moskva og nyhetsbyrået Interfax omtaler uttalelsen.

Lukasjenko skal imidlertid også ha sagt at han er den eneste personen som er i stand til å beskytte Hviterussland inntil videre.

Han holdt samtidig døren på gløtt for et mulig nyvalg – slik han også har gjort tidligere.

Først må det imidlertid gjøres endringer i Hviterusslands grunnlov, mener presidenten, ifølge Govorit Moskva.

9. august ble han nok en gang gjenvalgt, og ifølge hviterussiske myndigheter fikk han over 80 prosent av stemmene. Men den hviterussiske opposisjonen anklager regimet for omfattende valgfusk.

I etterkant av valget har det vært store demonstrasjoner i Hviterussland med krav om Lukasjenkos avgang.

Lukasjenkos viktigste allierte er Russlands president Vladimir Putin, som har lovet støtte til sin hviterussiske kollega.

– Jeg har bygget opp Hviterussland i et kvart århundre. Jeg kommer ikke bare til å slippe alt uten videre. Om jeg går av, kommer tilhengerne mine til å bli massakrert, hevdet Lukasjenko i intervjuet.

66 år gamle Lukasjenko står i spissen for et autoritært regime og har vært president siden 1994.

(©NTB)

Flere nyheter: