Menu
Et Lufthansa-fly tar av på flyplassen i Frankfurt forrige uke. Selskapet håper nå å ha om lag halvparten av flyflåten sin på vingene innen sommeren er over. Foto: AP / NTB scanpix

Lufthansa vil ha halve flyflåten på vingene i sommer

Lufthansa har planer om å få halvparten av flyflåten sin på 760 fly på vingene innen slutten av sommeren.

Av NTB | 29.06.2020 17:02:50

Økonomi og næringsliv: Den tyske luftfartsgiganten la mandag fram sin nye ruteplan for perioden fram til slutten av oktober. Ifølge denne planen har Lufthansa som mål å fly over 40 prosent av sitt tidligere ruteprogram.

Ruteprogrammet omfatter 90 prosent av selskapets kort- og mellomdistanseruter, samt 70 prosent av langdistanserutene. Tyngdepunktet av rutene er til og fra middelhavsregionen.

Som så mange andre flyselskaper, er også Lufthansa hardt rammet av koronakrisen. Selskapet har fått løfte om 9 milliarder euro i krisehjelp fra den tyske regjeringen, og i forrige uke godtok selskapets generalforsamling en redningsplan der den tyske staten overtar 20 prosent av aksjene.

Uten denne krisehjelpen hadde Lufthansa trolig gått konkurs. Men problemene er langt fra over, fortsatt må selskapet utbetale nærmere 1 milliard euro til kunder som har fått sine flygninger kansellert.

(©NTB)

Flere nyheter: