Menu
Brorparten av Lufthansa-flyene kommer fortsatt til å stå på bakken en god stund, men i juni øker selskapet sitt tilbud til de reisende. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Lufthansa genåpner noen europeiske ruter i juni

I juni kommer Lufthansa til ha dobbelt så mange avganger som i dag og gjenoppta flygninger til enkelte europeiske destinasjoner, opplyser flyselskapet.

Av NTB | 08.05.2020 15:33:11

Økonomi og næringsliv: Populære feriemål som Mallorca og Kreta er blant dem som nå kommer inn i rutetabellen igjen. Neste uke vil selskapet vil komme med flere detaljer om hvilke 106 reisemål de planlegger å fly til.

– Vi merker et stort ønske og en lengsel blant folk etter å reise igjen. Svært forsiktig gjør vi det nå mulig for folk å treffes igjen og oppleve det de har måtte klare seg uten en lang stund, sier Lufthansa-sjef Harry Hohmeister.

160 fly skal i luften med logoen til Lufthansa eller datterselskapene Swiss og Eurowings på halen, men rutetilbudet vil fortsatt være en brøkdel av det det var før covid-19-pandemien.

Med en flåte på rundt 760 fly, kommer brorparten fortsatt til å stå på bakken mens smittevernrestriksjonene som påvirker reiselivet, gradvis oppheves.

Nyheten kommer mindre enn et døgn etter at selskapet sa det forhandlet med tyske myndigheter om å kjøpe seg inn i flyselskapet og tilby lån for at konsernet skal klare seg gjennom krisen.

(©NTB)

Flere nyheter: