Menu
Lucas Braathen leder etter første omgang i Kitzbühel. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix

Lucas Braathen leder etter superomgang i Kitzbühel

Lucas Braathen leverte en omgang det luktet svidd av og leder før finaleomgangen av slalåmrennet i Kitzbühel. Også Henrik Kristoffersen har heng på pallplass.

Av NTB | 26.01.2020 12:00:26

Sport: Fra startnummer 34 kjørte Braathen ned til ledelse i Kitzbühel. 19-åringen har 0,33 sekund ledelse ned til Daniel Yule fra Sveits og ytterligere ni hundredeler på Michael Matt fra Østerrike.

Braathen tok ledelsen til første mellomtid, lå 0,18 bak på andre, men derfra og ut var nordmannen raskest.

Kristoffersen tapte mye tid på toppen av løypa, fortsatte å legge igjen tid i midten, men hentet seg inn i den nedre delen av Kitzbühel-løypa søndag. 25-åringen kjørte inn til en foreløpig andreplass, men ble sakte, men sikkert skjøvet nedover på resultatlista utover omgangen. Da de 45 første hadde kjørt lå Kristoffersen på 7.-plass, 0,75 sekunder bak Braathen.

– Alt er mulig i andreomgangen, sa Kristoffersen til NRK og la til at han håpet på en mer svingete løype i finaleomgangen.

– Da nytter det ikke bare å kjøre med hue under armen, men du må være en skikkelig skiløper. Og det liker vi, gliste 25-åringen fra Rælingen.

Sebastian Foss Solevåg har en god sjans på sin første topp 10-plassering i Kitzbühel. Solevåg ligger på 14.-plass, 0,90 bak.

Timon Haugan ligger på en foreløpig 24.-plass (+1.33), mens Leif Kristian Nestvold-Haugen går glipp av finaleomgangen etter at han ligger på 38.-plass (+2.00).

(©NTB)

Flere nyheter: