Menu
Lillestrøm kunne juble for tre scoringer i den første omgangen mot Sandefjord.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

LSK vant dødballfesten i Sandefjord

Lillestrøm gikk seirende ut av eliteserieduellen mot Sandefjord med 4-1. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball.

Av NTB | 21.05.2022 18:01:13

Sport: Trepoengeren gjør at de gulkledde overnatter på tabelltoppen. LSK står med seks seirer og to uavgjorte og er eneste lag i ligaen som har unngått tap så langt.

Tre av LSKs fire mål kom på dødball.

– Vi har blitt et lite dødball lag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

Åtte av Lillestrøms mål har denne sesongen kommet etter en såkalt fast situasjon.

– Vi har typene, de som tør å gå i ballbanen. Når man har tre-fire av dem samtidig, er det tøft å demme opp mot. Får vi en god serve, vet vi at det blir en kamp der inne hver gang. Når man har troen på det, gir det mersmak, sa LSK-trener Geir Bakke.

Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill, etter en stor forsvarsfeil i Sandefjords bakre rekker.

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard ville ikke gjemme seg etter tapet.

– Vi svikter på elementære ting og gir bort tre dødballmål. Det siste forærer vi dem enda enklere. Det er litt basis. Når vi slipper inn sånne mål, er det tungt, sa Ødegaard.

– Et fullstappet Åråsen, helt sikkert fullt sikkerhetsopplegg og full spiker fra to klubber som vil dundre løs på hverandre på banen, kanskje utenfor òg, sa Bakke om forventningene til onsdagens derby.

– Jeg skal ikke appellere til noe, men vær fornuftige og smarte og ta patriotismen inn på stadion, sa treneren.

Sandefjord skal spille mot Odd og kjempe for sin tredje seier for sesongen.

Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

Lillestrøm møter Vålerenga onsdag til det som trolig blir et hett oppgjør.

(©NTB)