Menu
Lillestrøm bøtelegges for supporterbråk i Europa. Her fra hjemmekampen mot SJK. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

LSK usikker på Uefa-sanksjonene – jobber for å omgjøre dommen

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har gitt Lillestrøm bot på 474.000 kroner etter bortekampen mot SJK 21. juli. Nå jobbes det for å endre deler av dommen.

Av NTB | 03.08.2022 12:21:06

Sport: Klubben har fått bot for å ha sendt av gårde bluss, for å kaste objekter og for å ha laget bråk på tribunen. Til sammen er bøtene på 47.750 euro, og de må betales innen 90 dager.

Sanksjonene fra Uefa er listet opp i fem punkter. Punkt 4 handler om at LSK ikke får selge billetter til egne bortesupportere neste kamp.

Fra Uefa heter det at LSK hindres å selge billetter til sine bortesupportere i neste kamp i Uefa-regi på grunn av «publikumsforstyrrelser».

– Er det fra nå, eller er det fra neste kamp? Teksten er uklar. Vi må få klarhet i det og prøve å få omgjort deler av dommen, sier Robert Lauritsen i LSK.

Han er daglig leder i klubben og styrer det administrative, mens den sportslige delen forbereder seg til første kamp i kvalifiseringen til conferenceligaen torsdag. Da venter Royal Antwerp på Åråsen.

– Vi har per dags dato ikke en oversikt. Det er mange som håndterer dette på egen hånd. Jeg tror ikke det blir færre enn i Finland. Det blir nok rundt 300-400 stykker, sier Lauritsen.

– Vi jobber nå med saken og gjør det vi kan for å få endret deler av sanksjonene, så får vi konkludere når dommen er endelig, men det er ingen tvil om at størrelsen på boten er stor.

– Klubben får bøtene, og så må vi ha en dialog rundt dette internt når det kommer en endelig avgjørelse, sier Lauritsen.

Han sier at reaksjonen fra Uefa var ventet.

– Vi vet at bluss ikke er lov i europacupkamper og ventet en tilbakemelding. Vi fikk forvarsel om at saken ble sendt til Uefas disiplinærkomité og var klar over at vi ville få høre fra dem, forteller han.

En uke senere venter bortekampen. Lauritsen tror flere enn i kampen mot finske SJK har planer om å møte opp i Belgia.

Styreleder i Kanari-Fansen, Tony Johansen, har uttalt til Romerikes Blad at enkeltpersoner står bak blussingen, og at de selv betaler bøtene. Lauritsen vil avvente.

(©NTB)