Menu
Lillestrøm-trener Hege Riise har all grunn til å smile etter at LSK slo Sandviken lørdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

LSK slo tilbake med overtidsseier mot Sandviken

Fjorårets serie- og cupmester i norsk kvinnefotball fikk det tøft mot Sandviken søndag, men en sen scoring av Sophie Haug sikret årets første LSK-trepoenger.

Av NTB | 12.07.2020 17:33:22

Sport: Med seieren står gultrøyene med fire poeng etter to kamper og har like mange poeng som Avaldsnes, Rosenborg og Klepp. Sandviken ligger på 6.-plass med tre poeng etter søndagens kamp.

Kanarifuglene snublet mot Rosenborg i den første serierunden, mens Sandviken vant 3-2 over Vålerenga.

Sandviken startet friskest og hadde ballen mest, men det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse søndag da Mimmi Matilda Löfwenius løp seg forbi Sandviken-forsvaret. Svensken skjøt imidlertid ballen til side for mål.

Lillestrøm jobbet seg mer og mer inn i kampen, men uten å komme til de største farlighetene. Venstreback Emilie Woldviks harde langskudd var nære på å sende vertene i føringen like før pause, men ballen suste rett over tverrliggeren. Dermed var det målløst da lagene gikk til pause.

Første halvdel av annen omgang var som den første: Tett, jevn og uten de største mulighetene for noen av lagene. Mot slutten av omgangen spisset det seg litt mer til.

Landslagsspiller Emilie Haavi var få centimeter fra å sende hjemmelaget i ledelsen da hun skjøt fra distanse. Skuddet snek seg over fingrene til Sandvikens sisteskanse Oda Bogstad, men traff tverrliggeren.

90 minutter var spilt da innbytter Sophie Haug var først på en retur etter et LSK-frispark i god posisjon. Haug hadde ingen problemer med å sette inn matchvinnerscoringen fra kloss hold.

Lillestrøm møter Røa i neste runde, mens Sandviken tar imot Lyn hjemme i Bergen.

(©NTB)

Flere nyheter: