Menu
Thomas Lehne Olsen (t.h.) gjorde to mål for Lillestrøm i 3-0-seieen over Viking. Foto: Carina Johansen / NTB

LSK holdt liv i sølvhåpet – måldobbel fra Lehne Olsen

Thomas Lehne Olsen slo til med to av scoringene i Lillestrøms 3-0-seier borte mot Viking. Resultatet stoppet lagets dupp i medaljestriden.

Av NTB | 09.10.2022 19:02:15

Sport: Med fem runder igjen er LSK på 47 poeng og kun ett poeng bak Bodø/Glimt på sølvplass. Romerikingene vil også få kamp om medaljene fra Rosenborg og Vålerenga.

Lillestrøm har ikke hatt en god høst og sto med to strake tap før helgens runde, men i Stavanger kom en etterlengtet opptur. Seieren var kun deres tredje på de ni siste kampene.

– Denne var viktig for oss. I fotball sitter 70-80 prosent i hodet, så denne seieren var viktig, sa trener Geir Bakke til Discovery.

Lillestrøm tok ledelsen etter en snau omgang. Magnus Knudsen dunket ballen i krysset fra 16 meter, og etter pause ble Thomas Lehne Olsen sentral med to mål. Særlig hans første i det 48. minutt var av det vakre slaget.

Lehne Olsen står med fem mål siden han kom tilbake til LSK etter en periode i saudiarabisk fotball. Inntil søndag mente enkelte at comebacket ikke hadde levd opp til forventningene.

– Han har vært viktig for oss og god i banespillet hele veien. Han er god rettvendt og feilvendt og er en bakromstrussel, sa en fornøyd Bakke etter kampen.

– Vi er alle såret når det går som nå. Det er en blytung periode. De betaler penger og følger oss i tykt og tynt, og da skal de få lov til å fortelle om følelsene sine, sa Løkberg.

Om en uke skal Viking ut i en ny hjemmekamp mot formsterke Sarpsborg. Den spilles søndag, og samme kveld tar Lillestrøm imot Molde.

Høyt oppe med foten styrte spissen inn 2-0 på et innlegg fra Gjermund Åsen. Drøyt ti minutter senere utnyttet han en fæl feilpasning og scoret sikkert alene med keeper.

Viking slet offensivt i egen storstue. Rogalendingene har kun vunnet én av sine ni siste kamper i Eliteserien og ligger på 8.-plass. Som kaptein snakket Kristoffer Løkberg med frustrerte hjemmesupportere etter kampslutt.

(©NTB)