reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tom Pettersson (i midten) blir omfavnet etter å ha sendt Lillestrøm i føringen hjemme mot Aalesund. Foto: Terje Pedersen / NTB

LSK fortsatte superstarten – fire seirer på rad

Lillestrøm viste igjen bunnsolide takter i 2-0-kampen hjemme mot et tamt Aalesund. Romerikingene nyter sin beste serieåpning på 15 år.

Av NTB | 28.04.2022 22:01:01

Sport: Tom Pettersson og Ylldren Ibrahimaj gjorde målene før pause. Førstnevnte stanget vertene i ledelsen på en corner etter ni minutter, mens et fryktelig tilbakespill banet vei for 2–0.

Besim Serbecic bommet og sendte ballen rett i beina på Ibrahimaj. LSKs kosover kunne spilt til flere medspillere, men skjøt i stedet selv mot mål. Avslutningen gikk inn via Aalesund-stopper Alexander Juel Andersen og i en bue over keeper.

Gjestene fra Sunnmøre fikk til svært lite offensivt på Åråsen. Nyopprykkerne hevet seg noe etter hvilen, men det ble aldri ordentlig farlig før helt på tampen. Sigurd Haugen plasserte ballen i nettet i det 52. minutt, men AaFK-scoringen ble annullert for offside.

– Dette var nydelig. Nå var jeg bare skadet i to og en halv uke, men det er jævla tungt å sitte på tribunen. Så det var fint å være tilbake. Det er enda bedre å score et mål, ta en seier og holde nullen, sa Petterson til Eurosport.

De gulkledde har ikke hatt en bedre start i Eliteserien siden 2007. Også den gang sto LSK med 13 poeng og tabelltopp etter fem kamper. Klubben åpnet årets sesong med 2-2 mot HamKam, men siden er det blitt fire seirer på rappen.

Aalesund ligger på sjetteplass med sju poeng.

Torsdagens oppgjør er en del av Eliteseriens 15. runde og skulle egentlig vært spilt i slutten av juli, men ble framskutt fordi LSK i sommer skal ut i europacupkvalifisering til conferenceligaen.

Neste serieoppgave for Lillestrøm er av det tøffeste slaget borte mot tittelforsvarer Bodø/Glimt. Samme kveld skal AaFK gjeste HamKam.

Lars Arne Nilsen gjorde et trippelbytte med en halv omgang igjen. Det ga ikke ønsket effekt for bortelaget. Bortsett fra i sluttminuttene hadde Lillestrøm god kontroll.

Den siste så Ståle Solbakken fra tribuneplass. Landslagssjefen har tette bånd til Lillestrøm fra sin tid som spiller i klubben (1994-97).

(©NTB)

Flere nyheter: