Menu
Martin Løwstrøm Nyenget vinner femmila i Holmenkollen foran Sjur Røthe. Foto: Lise Åserud / NTB

Løwstrøm Nyenget spurtet hjem femmila i Holmenkollen: – Setter det veldig høyt

Martin Løwstrøm Nyenget (29) slo tilbake etter OL-vrakingen og vant den klassiske 50-kilometeren i langrenn i Holmenkollen.

Av NTB | 06.03.2022 14:33:27

Sport: Storfavoritten Iivo Niskanen klarte ikke å henge med helt inn.

Løwstrøm Nyenget var sterkest på de siste meterne og nedkjempet Sjur Røthe og Didrik Tønseth i seierskampen. Dermed ble det en norsk jubeldag i solskinnet.

Løwstrøm Nyenget holdt unna på oppløpet til karrierens største seier hittil. På tribunen fulgte store deler av den norske kongefamilien spurten.

– Det er litt av et sted å ta den første seieren på. Dette setter jeg veldig høyt. Det blir stort å hilse på kongen, sa vinneren til TV 2.

Han ble ikke tatt ut i OL-troppen, men fikk søndag en virkelig stor trøstegevinst etter vrakingen.

I fjor høst ble han også rammet av koronasykdom. Det satte ham mye tilbake.

Niskanen var på jakt etter Finlands første femmilsseier i Kollen siden 2000. Da vant Harri Kirvesniemi. Finnen begynte å vise svakhetstegn etter 37 kilometer. Han så ut til å slite noe med skiene og la seg lenge bakerst i tetgruppen på åtte mann.

Niskanen bet seg fast da fem mann startet på de siste vel fire kilometerne, men kort etter var det tomt i tanken hans.

Sveitseren Dario Cologna gikk sitt siste internasjonale renn, og det endte med at han falt etter vel halvannen time i sporet. Han ble sjenert da Simen Hegstad Krüger gikk over ende rett foran ham.

Verdenscupen i langrenn avsluttes med renn i Falun, Sverige kommende helg.

Sjur Røthe øynet en reprise av seieren fra 2015 (fri teknikk), men han ble kontant avvist inn mot mål. Løwstrøm Nyenget sikret seg sin første verdenscupseier.

(©NTB)