Menu
Louvre tok mandag imot 7.400 besøkende da det på nytt åpnet etter å ha vært stengt i månedsvis. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

Louvre ble utsolgt ved åpning

Verdens mest besøkte museum, Louvre-museet i Paris, ble raskt utsolgt da det mandag åpnet etter å ha vært koronastengt i 16 uker.

Av NTB | 06.07.2020 14:03:04

Kultur og underholdning: De 7.400 tilgjengelige billettene forsvant nesten med en gang, opplyser museet, som vanligvis har opp mot 40.000 gjester.

Nærmere en tredel av galleriene er fortsatt stengt, fordi de ikke har mulighet til tilstrekkelig avstand mellom besøkende. Men den største publikumsmagneten, maleriet «Mona Lisa» av Leonardo da Vinci, er det mulig å se.

Museet har tapt mer enn 40 millioner euro, tilsvarende over 420 millioner norske kroner, i billettinntekter i løpet av de nesten fire månedene det har vært stengt.

Utenlandske turister utgjorde rundt 70 prosent av fjorårets besøkende til Louvre. Museumsdirektør Jean-Luc Martinez innrømmer at museet har noen tunge år foran seg mens verden tilpasser seg viruset.

Andre franske turistattraksjoner er også i ferd med å åpne. Siden slutten av juni har det vært mulig å besøke Eiffeltårnet, og Disneyland utenfor Paris tar igjen imot besøkende 15. juli.

Frankrike har åpnet grensene til alle andre EU-land, men reiserestriksjoner er fortsatt på plass for flere ikke-europeiske land.

(©NTB)

Flere nyheter: