Menu
Lotta Udnes Weng tok sin første pallplass i verdenscupen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lotta Udnes Weng tok sin første pallplass i verdenscupen

Lotta Udnes Weng ble nummer to og havnet på pallen for første gang i verdenscupen under klassisksprinten på Beitostølen fredag.

Av NTB | 09.12.2022 13:38:13

Sport: Hun ledet finalen lenge og holdt farten oppe. Mot slutten ble hun imidlertid passert av sveitsiske Nadine Fähndrich. Finske Johanna Matintalo ble nummer tre.

Tvillingsøster Tiril Udnes Weng ble nummer tre på begge de to første sprintene i verdenscupen denne sesongen, og var sett på som en av favorittene. Hun holdt ikke helt følge i finalen og ble nummer fire.

– Det er veldig greit. Når Lotta kommer på pallen blir jeg vel så glad for det. Hun har hatt det i seg lenge, men har slitt med å få det ut. Jeg blir nesten litt rørt. Jeg unner henne dette så enormt, sa søster Tiril til NRK.

Kristine Stavås Skistad endte som nummer fem.

Det ble en finale uten svensker etter at Maja Dahlqvist feilet i semifinalen. Frida Karlsson røk ut av kvartfinalen.

– Det er for dårlig, sa Dahlqvist til.

Emma Ribom, som hadde vunnet begge sprintene i sesonginnledningen, var ikke med på Beitostølen.

– Det er skikkelig dritt. Jeg følte meg ganske bra så det hadde vært gøy å være med og kjempe, sa Myhrvold.

I tillegg til dem var også Kristin Austgulen Fosnæs, Amalie Haakonsen Ous og Ane Appelkvist Stenseth ferdiggått i kvartfinalene.

Maria Hartz Melling vant sitt kvartfinaleheat, men røk ut i semifinalen.

Sveitsiske Fähndrich vant prologen og viste også god fart i utslagsrundene. Hun vant både kvartfinalen og semifinalen, og til slutt også finalen.

Mathilde Myhrvold og Anna Svendsen røk ut av samme heat i kvartfinalen. Myhrvold falt underveis og var sjanseløs, mens Svendsen ble nummer fire og hadde ikke god nok tid.

(©NTB)

Flere nyheter: