Menu
Foto: Stian Servoss

Lothepus skal opereres

- Jeg merket at noe var galt, sier Lothepus. I morgen skal han opereres på Haukeland sykehus i Bergen.

Av Egil M Solberg | 11.10.2018 12:41:30

Kultur: – Jeg vet ikke så mye ennå, men prognosene er i alle fall gode, forteller Leif Einar Lothe (49) til Dagbladet.

For få uker siden fikk den velkjente tv-profilen vite at han må gjennomgå en operasjon for å hindre utvikling av strupekreft.

49-åringen hadde kjent på plager i halsregionen over en lengre periode da sykdomsbudskapet kom.

– Jeg hadde vært hos doktoren tidligere og forklart at jeg var mye hes, men fikk bare beskjed om at jeg måtte slutte å røyke og drikke. Til slutt ble en spesialist satt på saken. Jeg merket jo at noe var galt, spesielt da jeg sto på scenen, forteller Lothe til avisa.

Ifølge Norsk Helseinformatikk kan svulster på stemmebåndet være et tegn på strupekreft. Krefttypen kjennetegnes gjerne ved nettopp heshet, i tillegg til problemer med å svelge eller irritasjon i halsen.

Flere nyheter: