Menu
– Det er usikkert hvordan prisveksten vil bli det kommende året, og det har vært viktig for oss å sikre medlemmene et skikkelig lønnstillegg, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Løsning i elektrikeroppgjøret – streik avverget

EL og IT Forbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo ble enig i meklingen ved 5-tiden lørdag morgen. Dermed blir det ikke streik blant landets elektrikere.

Av NTB | 21.05.2022 05:45:50

Arbeidsliv: Dersom partene ikke hadde blitt enige, ville 3.143 elektrikere ved 61 bedrifter over nesten hele landet gått ut i streik fra mandag.

Meklingsresultatet har en totalramme på 3,7 prosent og det er oppnådd et generelt lønnstillegg på 8,99 kroner i timen. Meklingen omfattet lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere.

– Vi har bedret betingelsene for arbeidsreiser i bransjen, sørget for et godt lønnstillegg for våre medlemmer og styrket viktige ordninger for likestilling i bransjen, sier forhandlingsleder og leder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet.

Arbeidsgiversiden sier de er glad for at oppgjøret er i havn.

– Det har vært tøffe forhandlinger hvor begge parter har måttet gi og ta. I forhandlinger må man alltid finne felles grunn, og det har vi gjort i dette oppgjøret, sier administrerende direktør Ove Guttormsen i Nelfo til NTB.

I tillegg til lønnstillegget ble det blant annet enighet om at arbeidsgiver skal forskuttere lønn ved sykepenger, fødsels- og svangerskapspermisjon.

Det ble også enighet om at arbeidsgiverne ikke lenger skal få lov til å avtale seg bort fra separate dame- og herregarderober på byggeplasser.

(©NTB)

Flere nyheter: