Menu
Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Løse tråder rundt Uefa-møtet tirsdag: – Er nok ikke lagt opp som en avstemning

Tirsdag kan bli en skjebnedag for europeisk fotball. Norges Fotballforbund mener et utsatt EM er åpenbart. Rammene for Uefa-konferansen er uklare.

Av NTB | 16.03.2020 12:01:40

Medisin og helse: – Vår innstilling er at EM må utsettes ja, slik situasjonen er nå med Norge som nærmeste referanse. Dette møtet er nok ikke lagt opp som en avstemning, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Tirsdag vil Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holde en telefonkonferanse. Der skal Uefa-ledelsen, de 55 medlemslandene i organisasjonen og representanter for spillerne og klubber delta.

– Vi har ikke fått den endelige invitasjonen til dette, og vi vet ikke når på dagen det skal starte. «Midt på dagen» er nevnt, sier Bjerketvedt.

I etterkant av konferansen kommer Uefa-styret til å ha et møte. Der vil det trolig fattes beslutninger rundt det planlagte EM-sluttspillet for menn til sommeren, kvalifiseringskamper for det samme mesterskapet og Champions League og europaligaen.

Stadig flere tar til orde for at EM flyttes til neste sommer. Det vil igjen i så fall trolig gjøre at kvinne-EM 2021 må spilles ett år senere enn oppsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: