Menu
LOs sommerpatrulje besøker årlig flere tusen bedrifter og virksomheter. Målet er å avdekke brudd på arbeidsmiljøloven. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

LOs sommerpatrulje fant brudd ved mer enn 200 arbeidsplasser i Oslo

Over 200 arbeidsplasser i Oslo, 55 prosent av de besøkte, hadde brudd på arbeidsmiljøloven, ifølge LOs sommerpatrulje. De advarer mot økende trend.

Av NTB | 14.07.2022 22:50:42

Arbeidsliv: – De siste årene har vi sett en jevn økning i antallet brudd. I fjor avdekket vi brudd hos 52 prosent av arbeidsplassene vi besøkte, i år har det steget til 55 prosent. Hos arbeidstakere under 18 år var bruddprosenten 67 prosent, sier Snorre Rein i LOs sommerpatrulje til Avisa Oslo.

Rein legger til at det er særlig ved butikker, restauranter og kafeer de finner brudd. De vanligste bruddene dreier seg om informasjon om verneombud ved arbeidsplassen og manglende opplæring.

– Noe kan nok skyldes pandemien. Mange unge har manglende erfaring i arbeidslivet og kjenner ikke rettighetene sine. I tillegg har man også mindre erfaring fra arbeidsgiveres side og manglende kunnskap om arbeidsmiljøloven, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: